Herken jij dit als werkgever?

  • Wil jij bevlogen werknemers die op de juiste plek zitten?

  • Vind je het belangrijk dat jouw werknemers zich blijvend ontwikkelen?

  • Moet je helaas afscheid nemen van werknemers en wil je ze advies en ondersteuning bieden bij het solliciteren?

Ontwikkeladvies voor je medewerker

Vanaf 1 april 2022 biedt de overheid alle werkenden, zzp’ers en werkzoekenden (t/m MBO niveau 2) de mogelijkheid voor gratis Ontwikkeladvies. Dit betekent dat jouw medewerkers kosteloos gebruik kunnen maken van 4 uur loopbaancoaching. In een traject van 2 of 3 gesprekken gaan we aan de slag met de loopbaan van de deelnemer en werken we samen aan leuk werk!

In een traject, bestaande uit 2 of 3 gesprekken, bespreek ik met de medewerker zijn / haar loopbaan en kijken we samen naar de toekomst. De inhoud van het traject wordt bepaald door de vragen en behoeften van de kandidaat. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat jouw medewerkers:

– .. meer werkplezier ervaren en duurzaam inzetbaar zijn

– .. zicht krijgen op ontwikkelingsmogelijkheden en daarin actie ondernemen

– .. zicht krijgen op de arbeidsmarkt en succesvol solliciteren

– .. regie pakken over de eigen loopbaan

LET OP, het aanbod is enkel beschikbaar als je niet hoger opgeleid bent dan mbo niveau 2 (je komt dus in aanmerking als het volgende op jou van toepassing is: geen opleiding, basisonderwijs, vmbo, mbo 1/mbo entree of mbo 2).

Aanmelden is simpel: de medewerker stuurt me een mail of vult het contactformulier in en ik neem vervolgens zo spoedig mogelijk contact op. We bespreken de wensen, vragen en kunnen gelijk een afspraak inplannen voor het eerste gesprek (vanaf 1 april 2022). De subsidie-aanvraag wordt gedaan vanuit Thijs Loopbaancoaching, de kandidaat kan zich dus volledig richten op het traject. Als werkgever hoef je verder niets te regelen, enkel je medewerkers wijzen op dit interessante aanbod.

Wil je meer weten over het aanbod of mijn diensten? Neem dan snel contact met me op, het aantal beschikbare trajecten is beperkt.